Friend of Archive (FoA): "Archives United" sambutan Minggu Arkib Sedunia 2023 / Sharin Sulaiman - Sulaiman, Sharin (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Seramai 20 orang pelajar Diploma Pengurusan Maklumat dari Pusat Pengajian Sains Maklumat, Kolej Pengajian Pengkomputeran, Informatik dan Matematik, UiTM Cawangan Sarawak telah menyertai program Friend of Archive (FOA) bersempena Minggu Arkib Sedunia yang bertemakan Archives United yang diadakan oleh Repositori Rekod Negeri Sarawak, Pustaka Negeri Sarawak, Kuching dari 26 hingga 27 Jun 2023. Program ini turut disokong oleh barisan pensyarah fakulti yang mana telah meluangkan masa untuk menyertai program bersama pelajar. Puan Norlida Ismailly, Dr Hajah Imilia Binti Ibrahim, Puan Sabariah Abd Samad, Ts Abdul Ismail Bin Mohd Jawi dan En. Sharin Bin Sulaiman merupakan wakil pensyarah yang hadir dan menyertai program FoA tersebut.