Berindok dan berkongsi kasih sayang bersama PERYATIM / Abdul Ismail Mohd Jawi - Haji Mohd Jawi, Abdul Ismail (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Program “Berindok dan berkongsi Kasih Sayang bersama PERYATIM” telah berlangsung pada 8 & 9 Julai 2023, bertempat di Kompleks Kebajikan Laila Taib (Peryatim Kuching). Program ini digerakkan oleh 35 orang pelajar semester akhir dibawah seliaan Encik Abdul Ismail Hj Mohd Jawi dan melibatkan penyertaan seramai 60 penghuni peryatim . Selain bagi memenuhi keperluan kerja kursus IMD314 (Extension Services) pelajar semester akhir Diploma Pengurusan Maklumat (IM110), program ini juga bertujuan untuk memberi pendedahan kepada penghuni rumah anak-anak yatim berkenaan pengurusan maklumat serta kepentingan pengurusan maklumat dalam pembelajaran. Antara aktiviti utama yang telah dijalankan adalah menyusun atur semula perpustakaan dan bahan-bahan bacaan supaya lebih terurus, sistematik dan boleh digunakan oleh penghuni Peryatim. Aktiviti dalam kumpulan juga turut diatur sepanjang 2 hari program “Berindok & Berkasih Sayang Bersama Peryatim” ini berlangsung