Bengkel asas Canva, 18 Jun 2021 / Mohd Zahiddi Mohd Ali - Mohd Ali, Mohd Zahiddi (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2021)
7 Zulkaedah 1442H/ 18 Jun 2021M (Jumaat), Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) UiTM Kampus Seremban telah menganjurkan Bengkel Asas Canva secara dalam talian menerusi aplikasi Cisco Webex. Pengisian bengkel ini adalah dengan menjemput Cik Aiman Syahira binti Abdul Razak, Pelajar Latihan lndustri, Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kampus Seremban selaku panel Pn. lzyani binti Md Yusop, Pembantu Pustakawan, Perpustakaan Tun Abdul Razak, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kampus Seremban pula ditugaskan sebagai moderator. Bengkel ini berlangsung selama 2 jam dan disertai seramai 291 orang peserta terdiri daripada pelbagai golongan. Bengkel Asas Canva ini cukup memberikan keseronokan dan keterujaan kepada peserta. Malah bengkel ini menjadi semakin ceria apabila panel menerima pelbagai soalan berkaitan teknik reka bentuk grafik menggunakan platform Canva. Di akhir bengkel ini penceramah berharap para peserta akan dapat meningkatkan kemahiran dalam mereka grafik dan reka letak melalui aplikasi Canva bagi kegunaan seharian terutama berkaitan tugas.