Projek perintis: pemberian anak nanas - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2024)
6 Januari 2024: Telah berlangsung program PROJEK PERINTIS: PEMBERIAN ANAK NANAS di ruang library community engagement PTAR aras 12 UITM Kampus Bandaraya Melaka. seramai 50 orang peserta telah menyertai program ini. Selain menyertai seminar, kesemua peserta juga berpeluang mendapatkan 5 anak pokok nanas berserta dengan satu kit penjagaan secara percuma sebagai usaha memantapkan lagi penyelidikan dan industri pertanian nanas di Malaysia.