Management of kelulut Laksamana Nektar: pengurusan kelulut Laksamana Nektar / Muruga Chinniah, Faliq Nurkhalis Mohd Farid and P. Siva Shamala Palaniappan - Chinniah, Muruga; Mohd Farid, Faliq Nurkhalis; Palaniappan, P. Siva Shamala (UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat, 2024)
Objektif utama buku ini adalah untuk memberi pengetahuan kepada pembaca khususnya golongan belia tentang pengurusan kelulut. Buku ini mengandungi pelbagai maklumat tentang lebah kelulut yang dikenali sebagai Heterotrigona Itama. Ia menerangkan kitaran hidup lebah, serta pelbagai jenis lebah kelulut dan peranannya dalam alam semula jadi. Buku ini merangkumi asas-asas penternakan lebah, termasuk prosedur penjagaan, pengurusan perosak dan penyakit, penuaian, pengurusan sumber, dan faedah madu untuk kesihatan. Buku ini dapat memberi inspirasi kepada orang ramai tentang ilmu yang boleh diperolehi dalam pengurusan kelulut. Ini akan memberi manfaat kepada pembaca, jika mereka ingin menternak lebah kelulut dan menjana madu yang berkualiti tinggi