Garis panduan perlaksanaan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat / Husnizam Hosin and Mawar Noor Abdullah - Hosin, Husnizam; Abdullah, Mawar Noor (UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat, 2022)
Buku elektronik ini menerangkan secara ringkas maklumat dan garis panduan pelaksanaan EKSA di UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat. EKSA yang diperkenalkan ini bukan bertujuan untuk menggantikan konsep 5S yang telah sedia ada diamalkan, sebaliknya menambah baik elemen 5S tersebut dengan menyokong kepada pewujudan persekitaran kerja yang kondusif. Penjenamaan semula ini dilaksanakan bertujuan untuk membolehkan agensi kerajaan memperluas pelaksanaan di agensi-agensi Kerajaan bagi mewujudkan persekitaran yang kondusif, meningkatkan imej korporat, menyemarakkan aktiviti kreativiti dan inovasi selaras dengan tuntutan pihak berkepentingan, menggalakkan aktiviti ke arah mewujudkan persekitaran hijau melalui pembudayaan Amalan Hijau; dan memastikan elemen pengauditan memenuhi keperluan kepelbagaian agensi kerajaan. Diharapkan buku elektronik ini dapat memberikan manfaat kepada pembaca terutamanya sebagai rujukan pantas warga UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat yang ingin mengetahui lebih mendalam mengenai EKSA terutama model penilaian dan pengauditan baharu yang merangkumi Kriteria Generik dan Kriteria Khusus dengan mengikut jenis-jenis perkhidmatan yang diberikan.