Penerimaan Anugerah Pingat Kelakuan Terpuji 2024 / Hoe Foo Terng - Hoe, Foo Terng (Academy of Language Studies, 2025)
Pensyarah kanan Akademi Pengajian Bahasa Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang iaitu Profesor Madya Dr. Hoe Foo Terng telah dianugerahi PINGAT KELAKUAN TERPUJI [P.K.T] sempena sambutan Hari Ulang Tahun Ke-75 Yang di-Pertua Negeri Pulau Pinang pada 1 Ogos 2024 di Dewan Sri Pinang. Bagi memastikan istiadat berkenaan berjalan dengan sempurna. Dr Hoe telah diminta untuk menghadiri sesi raptai pada pukul 8 pagi 29 Julai 2024. Raptai mengambil masa lebih kurang 3 jam dan tamat pada pukul 11 pagi. Pada sesi raptai tersebut semua penerima pingat dan anugerah telah diberi taklimat tentang cara berjalan, menghadap serta menerima pingat. Istiadat penganugerahan darjah kebesaran, bintang dan pingat kehormatan negeri Pulau Pinang (DKBP) tahun 2024 dijalankan selama 4 hari. Penganugerahan pingat PKT Dr. Hoe telah diadakan pada hari terakhir iaitu 1hb Ogos 2024. Istiadat dimulakan pada pukul 9 pagi.