Transkrip wawancara bersama Mohd Azmi Mat Nor bekas guru Sekolah Kebangsaan Kuala Krai / Nur Izzati Hanapi and Muhammad Aiman Anuar - Hanapi, Nur Izzati; Anuar, Muhammad Aiman (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara bekas guru Sekolah Kebangsaan Kuala Krai, Encik Azmi Mat Nor dan pelajar Fakulti Pengurusan Maklumat, Nur Izzati binti Hanapi dan Muhammad Aiman bin Anuar. Temubual ini mengandungi temubual bersama Encik Azmi bin Mat Nor mengenai pengalaman dan pengetahuan beliau tentang sejarah bangunan Sekolah Kebangsaan Kuala Krai semasa mengajar di sekolah tersebut. Transkrip temubual ini telah dijalankan di rumah beliau di PT 1254, Kg Air Terjun Tok Bali, Kelantan pada 10 Mei 2019 bermula jam 8.47 pagi hingga 11.30 pagi. Beliau merupakan bekas guru di Sekolah Kebangsaan Kuala krai dan juga merupakan salah seorang mangsa banjir besar yang telah melanda Kelantan pada tahun 2014. Sekolah Kebangsaan Kuala Krai juga merupakan salah sebuah bangunan yang dilanda banjir besar tersebut. Temubual ini menumpukan pada sejarah bangunan sejak penubuhan dan ciri-ciri bangunan tersebut yang mampu menahan banjir besar Kelantan 2014.