Lantikan pengetua ketiga Dewan Latehan RIDA (memangku): Encik Mohd Darus Taib / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (Jabatan Arkib Universiti, UiTM, 2016)
Encik Mohd Darus Taib dilantik Bahagian Latihan dan menjalankan pengawasan bagi Dewan Latehan RIDA menggantikan Encik Abdul Samad Ibrahim yang tamat tempoh pada 15 Januari 1959.