Lantikan Pengetua kedua Dewan Latehan RIDA (pemangku): Encik Abdul Samad Ibrahim / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (Jabatan Arkib Universiti, 2016)
Encik Abdul Samad Ibrahim, Ketua Unit Latehan RIDA mentadbir Dewan Latehan RIDA menggantikan pengetuanya Tuan Syed Alwi Syed Sheikh Al-Hadi yang tamat tempoh perkhidmatan pada 30 Jun 1958.