Sorotan aktiviti Practice-Oriented Component (POC) bagi kursus ECG243 / Juliana Idrus and Azura Ahmad - Idrus, Juliana; Ahmad, Azura (Unit Penerbitan PKAPP, 2024)
Aktiviti Practice-Oriented Component (POC) bagi kursus ECG243 (Soil Mechanics) yang melibatkan pelajar program Diploma CEEC110 telah berjaya dilaksanakan sepanjang Semester Mac - Ogos 2023. Empat (4) aktiviti POC telah dijalankan menggunakan empat (4) slot masa kelas tutorial subjek ini merangkumi bab Physical Properties and Classification of Soil, Flow of Water Through Soil, Shear Strength of Soil dan Soil Compaction and Consolidation. Semua aktiviti yang dilaksanakan ini adalah bertujuan memberi pendedahan kepada para pelajar untuk menjalankan pembelajaran secara hands-on dan seterusnya dapat mempraktikkan konsep dan teori yang telah dipelajari mengikut topik yang terkandung di dalam kursus ini.