Program Cantas Gagal ECS 226 (Solid Mechanics) / Nor Hafida Hashim - Hashim, Nor Hafida (Unit Penerbitan PKAPP, 2024)
"Program Cantas Gagal" untuk subjek Mekanik Pepejal (ECS226) merupakan inisiatif yang bertujuan untuk meningkatkan pemahaman pelajar terhadap konsep-konsep asas dalam mekanik pepejal. Program ini dirangka khas untuk membantu pelajar yang menghadapi kesulitan dalam memahami topik-topik seperti tekanan, regangan, daya ricih, dan momen lentur dalam elemen struktur. Dengan memfokuskan pada hasil pembelajaran kursus (CO) yang ditetapkan, program ini bertujuan untuk memberikan sokongan tambahan kepada pelajar agar dapat menguasai konsep-konsep tersebut. Selain itu, program ini juga sejajar dengan objektif program (PO) yang ditetapkan, di mana pelajar akan dapat mengaplikasikan pengetahuan mereka dalam matematik terapan, sains terapan, dan asas kejuruteraan untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan yang diberikan.