Melakar kejayaan melalui Final Year Project: pencapaian dan pengalaman Nur Syahirah Othman bekas mahasiswi EC221, UiTM Cawangan Pulau Pinang / Nur Syahirah Othman and Assoc. Prof. Dr. Noorsuhada Md Nor - Othman, Nur Syahirah; Md Nor, Noorsuhada (Unit Penerbitan PKAPP, 2024)
Projek Tahun Akhir atau Final Year Project (FYP) merupakan penanda aras penting dalam kehidupan akademik setiap pelajar di peringkat sarjana muda. Bagi Nur Syahirah Othman, pelajar Bachelor of Engineering (Hons.) Civil (Infrastructure)(EC221), ia bukan sahaja satu keperluan program tetapi juga peluang untuk menerapkan segala pengetahuan dan kemahiran yang telah dipelajari sepanjang pengajian. Melalui FYP, Nur Syahirah diuji untuk menyelesaikan masalah dengan cara yang lebih baik, sistematik dan teratur. Berkat bimbingan penyelia utama, Prof. Madya Dr. Noorsuhada Md Nor, merupakan pensyarah dalam bidang kejuruteraan struktur, Nur Syahirah telah melakar kejayaan peribadi dalam membentuk masa depan kerjayanya. Secara ringkas, projek di dalam FYP Nur Syahirah adalah cetusan daripada inspirasi cabaran terbesar yang dihadapi oleh industri pembinaan bagi mengguna semula bahan sisa buangan konkrit untuk kegunaan yang bermanfaat. Penggunaan semula sisa konkrit memberikan peluang untuk mengurangkan permintaan dan kebergantungan terhadap penggunaan sumber semula jadi seperti pasir, sekaligus membantu kekurangan sumber.