Menelusuri realiti pembinaan bangunan: pengalaman lapangan di tapak projek PERDA, Nibong Tebal / Nurulzatushima Abdul Karim … [et al.] - Abdul Karim, Nurulzatushima; Tammy, Nor Janna; Ainun Musir, Adhilla; Muhammad Ali, Khairul Ammar (Unit Penerbitan PKAPP, 2024)
ENGINEERING QUANTITIES AND ESTIMATION (ECM366) merupakan sebahagian daripada struktur kurikulum yang terkandung di dalam Diploma Kejuruteraan Awam dan lebih fokus kepada aspek pengukuran dan penilaian kejuruteraan dalam pembinaan bangunan dan infrastruktur. Melihat kepada kepentingan pemahaman praktikal dalam memahami aktivitiaktiviti di tapak projek untuk diadaptasi dalam sesi pembelajaran di dalam kelas ECM366, satu lawatan telah diatur ke tapak pembinaan yang dikendalikan oleh Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang (PERDA) pada 20 dan 22 Disember 2023.