Aspirasi alumni UiTM Cawangan Sarawak / Jati Kasuma Ali ... [et al.] - Ali, Jati Kasuma; Bujang, Azlina; Jack, Suriani; Abu Bakar, Khaulah; Ghazuddin, Farhana; Nik Fauzi, Sheela Faizura (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Buku ASPIRASI ALUMNI UiTM Cawangan Sarawak merupakan buku edisi khas yang di prapelancaran sempena sambutan ke-50 tahun Jubli Emas UiTM Cawangan Sarawak (UiTMCS) pada tahun 2024. Penulisan tentang alumni UiTMCS ini yang pertama kali seumpamanya dibukukan adalah bagi berkongsi kisah inspirasi alumni UiTMCS bermula daripada antara kohort terawal pelajar UiTMCS di masa penubuhan ITM di Sarawak sehingga kepada kohort terkini alumni UiTMCS. Setiap tokoh individu ini telah melalui liku dan ranjau kehidupan dunia, namun semangat kental setiap tokoh ini sangat dikagumi sehingga diri mereka masing-masing berjaya memperoleh kejayaan yang dibanggakan di mata masyarakat dan negara. Seramai 22 individu tokoh alumni UiTM ditampilkan pada edisi istimewa kali ini merangkumi ikon alumni yang berasal dari Bumi Kenyalang bertujuan untuk memberi inspirasi buat anak-anak Sarawak, pelajar-pelajar UiTM serta alumni UiTM dari Sarawak khususnya. Para pembaca akan disajikan dengan penulisan berilustrasi bagi kisah setiap individu tokoh alumni yang mengulit kenangan serta pegangan mutiara kata para tokoh alumni ini yang menjadi pemangkin kepada semangat dan keyakinan diri mereka untuk terus mengukir kejayaan. Semoga inspirasi yang terhasil daripada bacaan buku ini akan berbekas di hati setiap pelajar, alumni UiTM serta masyarakat agar setiap individu anak Malaysia akan terus berusaha meneroka peluang menjadi insan yang berjaya.