Pemeriksaan peralatan elektrik residen kolej / Abdul Malek Saidina Omar - Saidina Omar, Abdul Malek (PKE, UiTMCPP, 2024)
Program “Pemeriksaan Peralatan Elektrik Residen Kolej” telah diadakan pada 23 April 2024, bertempat di Bilik Seminar Delima UiTM Cawangan Pulau Pinang yang melibatkan semua Penolong Jurutera dari Pengajian Kejuruteraan Elektrik. Program ini dianjurkan dengan tujuan utama untuk memeriksa keadaan peralatan elektrik yang dimiliki oleh pelajar kolej lelaki dan perempuan. Pemeriksaan ini penting bagi memastikan setiap peralatan yang digunakan oleh pelajar adalah dalam keadaan baik, selamat, dan mematuhi piawaian keselamatan yang telah ditetapkan. Dengan adanya pemeriksaan yang menyeluruh, sebarang kerosakan yang mungkin berpotensi mengundang bahaya boleh dikesan lebih awal dan ditangani dengan berkesan.