Collaborative teaching CTU695: laws, standards an guidelines governing halal food / Shahirah Said - Said, Shahirah (Unit Penerbitan Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), 2024)
Dalam konteks pendidikan pengajian tinggi di Malaysia, pemikiran aras tinggi atau Higher Order Thinking Skills (HOTS) adalah elemen penting yang diterapkan untuk menghasilkan graduan yang berdaya saing dan mampu menghadapi cabaran global. Sehubungan itu, bagi kod kursus CTU695 pada semester Oktober 2023 - Februari 2024 telah diadakan pengajaran secara kolaboratif dengan wakil industri. Objektif program adalah bagi memberi pendedahan secara lebih khusus tentang isu piawaian, undang-undang dan peraturan makanan halal di Malaysia dan luar negara. Pihak ACIS, melalui Lecturer in Charge CTU695 telah menjemput Dr. Norazilawati Md Dahlal dari International Institute for Halal Research and Training (INHART), Universiti Islam Antarabangsa Malaysia bagi berkongsi pengalaman beliau dalam bidang industri halal dengan para pelajar dari kumpulan PHM2405 dan PHM24055.