Geran padanan ACIS UiTMCPP dengan UIN SUKA / Halipah Hamzah - Hamzah, Halipah (Unit Penerbitan Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), 2024)
Pada 24 Oktober 2023, Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) menerima kunjungan delegasi dari Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga (UIN SUKA), Indonesia. nTujuan utama lawatan ini adalah untuk mengeratkan hubungan ukhuwwah di samping membincangkan kerjasama penyelidikan dalam bentuk geran padanan. Perbincangan ini juga bertujuan untuk memperkukuhkan kerjasama dalam bidang penyelidikan dan pembangunan antara kedua-dua institusi.