Pengajaran kolaboratif Sains Kesihatan dan Farmasi Islam (CTU221): 25 ubat sakit: sorotan pandangan kerohanian berdasarkan Risalah Untuk Pesakit Said Nursi / Habibah Ayob - Ayob, Habibah (Unit Penerbitan Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), 2024)
Program ceramah ini dianjurkan dengan tujuan untuk mendedahkan pelajar-pelajar jurusan farmasi dan sains Kesihatan UiTM tentang perkara-perkara yang perlu diketahui oleh pesakit Ketika menghadapi ujian kesakitan. Pedoman ini diambil dari Buku "Risalah Untuk Pesakit" yang dikarang oleh Badiuzzaman Said Nursi. Ceramah ini dihadiri oleh 21 peserta] peserta yang terdiri daripada 221 orang pelajar UiTM Kampus Bertam berserta 3 orang pensyarah dari Akademi Pengajian Islam Kontemporari UiTM Pulau Pinang. Isi Kandungan Ceramah: Penceramah membentangkan pedoman untuk pesakit yang diambil dari buku "Risalah Untuk Pesakit" yang dikarang oleh Badiuzzaman Said Nursi . Buku tersebut merupakan sebahagian daripada koleksi Risalah An Nur. Risalah An Nur adalah sebuah koleksi yang terdiri daripada 130 risalah yang terkumpul dalam empat buku utama iaitu al- Kalimat (Kalimah-Kalimah), al- Maktubat (Surat-Surat), al- Lama’at (Kilauan), dan as- Syua’at (Sinaran).