Kata aluan / Prof. Dato Ir Dr Hj Ahmad Rashidy Razali - Razali, Ahmad Rashidy (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Syukur alhamdulillah, dengan izin-Nya, edisi ke-2 Buletin Apa Habaq Hangpa? telah berjaya diterbitkan. Buletin yang penuh bermakna ini, khusus menampilkan kerja-kerja kemasyarakatan bersama industri dan alumni yang telah dilakukan pada tahun 2023. Sesungguhnya, peranan kita sebagai warga Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) tidak hanya terbatas kepada diri, keluarga dan akademik semata-mata, malah turut merangkumi tanggungjawab terhadap komuniti yang lebih luas. Buletin ini adalah bukti nyata bahawa kerja-kerja kemasyarakatan tidak hanya sekadar perbuatan biasa, tetapi satu bentuk amal jariah yang membawa manfaat berterusan kepada masyarakat. Setiap kisah, setiap artikel, dan setiap gambar yang dimuatkan di dalam buletin ini menggambarkan semangat keprihatinan dan kesukarelawan yang tinggi, yang menjadi teras kepada pembinaan masyarakat yang sejahtera dan harmoni.