Madrasah visit and exchange of knowledge / Noor Azli Affendy Lee and Muhammad Aiman Abdul Halim - Affendy Lee, Noor Azli; Abdul Halim, Muhammad Aiman (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Pada 12 dan 13 Mei 2023, Persatuan Bahasa Inggeris dan Kelab Budi Penyayang dari Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) telah bergabung tenaga untuk menganjurkan program perkongsian ilmu di Maahad Riyadhul Quran (MRIQ) di Sungai Petani, Kedah. Program ini bertujuan untuk memupuk kemahiran berbahasa Inggeris dalam kalangan pelajar madrasah serta memperkaya pengalaman pembelajaran mereka melalui teknik gamifikasi. Program yang bertemakan "Empowering Tahfiz Students through Gamification" atau "Memperkasakan Pelajar Tahfiz Melalui Gamifikasi", merupakan kesinambungan daripada kejayaan dua program terdahulu iaitu "Madrasah Visit & Exchange of Knowledge 2022" dan "Gamification of English, Mathematics & Science 2022". Program ini bertujuan untuk menggalakkan interaksi bermakna antara pelajar UiTM dengan pelajar tahfiz melalui penggunaan teknik pengajaran yang kreatif dan menarik.