Program “Dare to Speak 2.0” / Noor Azli Affendy Lee and Norhafizah Abdul Halil - Affendy Lee, Noor Azli; Abdul Halil, Norhafizah (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Pada 28 Oktober 2023, Akademi Pengajian Bahasa (APB), Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP), dengan kerjasama Pusat Sumber Sekolah Kebangsaan Permatang Bertam, Unit Highly Immersive Program (HIP), dan Jawatankuasa Bahasa Inggeris SK Permatang Bertam di Kepala Batas, Pulau Pinang, telah menganjurkan program khidmat masyarakat "Dare to Speak 2.0".