STEM: Let’s Learn Interactively 2023 / Azlina Mohd Mydin … [et al.] - Mohd Mydin, Azlina; Wan Mohammad, Wan Anisha; Abu Mansoor, Siti Nurleena; Kechil, Rafizah; Omar, Mahanim; Saad, Siti Mariam (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Program“STEM: Lets Learn Interactively 2023” ini merupakan salah satu aktiviti bersama komuniti yang dijalankan oleh wargaJabatan Sains Komputer dan Matematik (JSKM), UiTM Cawangan Pulau Pinang yang telah berlangsung dengan jayanya pada 22 Ogos 2023 yang lepas. Program ini merupakan program kerjasama dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Tasek Gelugor, Pulau Pinang. Sekolah Menengah Kebangsaan Tasek Gelugor ini mempunyai program Pendidikan Khas yang dikenali sebagai Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI). PPKI adalah program pendidikan khas untuk murid-murid yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan antaranya seperti pendengaran, ADHD, ‘sindromdown’ dan masalah penglihatan. Program ini dirancang untuk mengatasi masalah kaedah pembelajaran tradisional yang kurang mendapat sambutan dikalangan pelajar pendidikan khas. Disamping itu, bagi mengatasi masalah pelajar dalam penerimaan terhadap subjek Matematik, Bahasa Inggeris, Sains dan Teknologi.