Jelajah kasih di Maahad Tahfiz Akademi Al-Quran Assyamil (AQSA) / Ts. Fairus Azwan Azizan and Ts. Zanariah Abd Rahman - Azizan, Fairus Azwan; Abd Rahman, Zanariah (Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni, 2024)
Pada 2 Disember 2023, satu program khidmat masyarakat University Social Responsibility (USR) telah dijalankan di Maahad Tahfiz Akademi AlQuran As-Syamil (AQSA) yang terletak di Taman Sejahtera, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Program ini dianjurkan oleh Penang Civil Engineering Student’s Society (P’CES) dari UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) dengan kerjasama daripada pihak syarikat THB Maintenance Sdn. Bhd. Program ini melibatkan 36 orang ahli kelab P’CES dan 15 staf dari THB Maintenance Sdn. Bhd., serta para pelajar dan kakitangan AQSA.