Transkrip wawancara bersama Tuan Mohd Noor bin Mahmud tokoh seni kontemporari / Nuwairah Mohd Yusuf and Nur Shairah Atiqah Mohd Hamzar - Mohd Yusuf, Nuwairah; Mohd Hamzar, Nur Shairah Atiqah (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini dilakukan bersama Artis Seni Kontemporari Malaysia iaitu Mohd Noor Mahmud untuk mengetahui lebih lanjut tentang apakah seni kontemporari itu dan bagaimanakah kerjaya beliau dalam seni. Temubual ini dijalankan di sekolah. Tarikh temubual tersebut adalah pada 13 December 2023 bermula pada jam 8 pagi hingga 10 pagi. Tuan Mohd Noor Mahmud sekarang merupakan cikgu seni di Sekolah Menengah Kebangsaan Kota Bharu, beliau mula berkecimpung dalam dunia seni sejak 1986 dan mula berkhidmat sebagai tenaga pengajar seni kontemporari pada 1990 selain dari itu beliau juga mempunyai galeri sendiri yang memaparkan hasil seni beliau. Hasil karya beliau pernah mendapat penghargaan daripada pihak Istana Budaya. Karya tersebut merupakan daripada salah satu siri beliau iaitu "Siri Rasa Bertuhan "yang merupakan sambutan 99 Nama Allah, yang terdiri daripada 101 karya seni, termasuk "Allah" dan "Bismillah, " karya-karya yang dihasilkan tersebut menggunakan elemen tulisan jawi (tulisan khat) dan mengambil masa lima tahun untuk tokoh menyiapkannya. Pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh iaitu Tuan Mohd Noor Mahmud ketika berkecimpung dalam bidang seni lukis kontemporari. Sejarah kehidupan dan kerjaya beliau dapat dijadikan sumber inspirasi kepada semua orang.