Transkrip wawancara bersama Encik Mohd Ghani bin Daud tokoh seni budaya / Wan Nur Maisarah Nik Mohamed and Nur Ili Naj'aa Zainudin - Nik Mohamed, Wan Nur Maisarah; Zainudin, Nur Ili Naj'aa (Perpustakaan Tengku Anis, 2024)
Temubual ini dilakukan bersama Mantan Guru di Maktab Perguruan Kota Bharu iaitu Mohd Ghani Bin Daud untuk mengetahui tentang perkhidmatan beliau dalam kerjayanya sebagai guru muzik. Temubual ini telah dijalankan di Pusat Kesenian Muzik Tradisional dan Galeri Wakaf Bharu Kelantan. Tarikh temubual tersebut pada 18 Disember 2023 bermula pada jam 8.33 pagi hingga 10.30 pagi. Encik Mohd Ghani Bin Daud merupakan guru gamelan yang berkhidmat di Maktab Perguruan Kota Bharu dan guru muzik di Sekolah Menengah Kebangsaan Ismail Petra. Encik Mohd Ghani Bin Daud mula bekerja dengan Maktab pada tahun 1980 sehingga tahun 2000. Tugas Encik Mohd Ghani Bin Daud tidak hanya terhad kepada jawatan di Maktab Perguruan Kota Bharu, Sekolah Menengah Kebangsaan Ismail Petra tetapi juga berkhidmat di Pusat Kesenian Muzik Tradisional yang terletak di Wakaf Bharu. Pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh Encik Mohd Ghani Bin Daud semasa berkhidmat sebagai Guru Gamelan. Sejarah kehidupan dan kerjaya beliau dapat dijadikan sumber inspirasi kepada semua orang.