Global Forum on Islamic Economics and Finance 2024 / Saflina Azis and Mustafa Kamal Mat - Azis, Saflina; Mat, Mustafa Kamal (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Global Forum on Islamic Economics and Finance 2024 (GFIEF 2024) telah berlangsung pada 28 sehingga 29 Mei 2024 di Kuala Lumpur Convention Centre, di bawah naungan Kementerian Kewangan Malaysia. Forum ini dianjurkan oleh Bank Negara Malaysia dengan kerjasama Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, Labuan Financial Services Authority, International Islamic Liquidity Management Corporation, Islamic Development Bank, Islamic Financial Services Board, dan World Bank Group yang bertujuan untuk membentuk ekonomi Islam global yang berdaya tahan melalui reformasi berasaskan nilai, dengan membawa tema Shaping a Resilient Global Islamic Economy Through Values-based Reforms.