Kopitiam kereta api tertua di Malaysia / Norhidayah Ismail dan Norhisham Ismail - Ismail, Norhidayah; Ismail, Norhisham (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Siapa sangka dengan hanya bermodalkan gula dan susu pekat manis, kedai menjual minuman dan makanan ini dapat menempa nama di dalam Malaysia Book of Records sebagai kopitiam kereta api tertua di Malaysia. Kluang RailCoffee telah beroperasi 86 tahun lamanya, bermula pada tahun 1938 oleh Lim Luan Hee. Kedai kopi ini pada asalnya adalah sebuah kantin yang menjual kopi kepada kakitangan stesen kereta api dan penduduk sekitar. Lokasi Kluang RailCoffee ini bertempat di Stesen Kereta Api Kluang pada ketika itu dikira amat strategic kerana berdekatan dengan pejabat pos, kem tentera dan pejabat Lembaga Elektrik Pusat (kini dikenali sebagai Tenaga Nasional Berhad) yang menjadi tumpuan persinggahan masyarakat setempat. Kopitiam ini menghidangkan sarapan pagi bermula seawal 6.30 pagi.