Lawatan motivasi pelajar Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan ke Universiti Teknologi MARA Kampus Kuala Pilah Negeri Sembilan / Sheikh Ahmad Izaddin Sheikh Mohd Ghazali ... [et al.]. - Sheikh Mohd Ghazali, Sheikh Ahmad Izaddin; Abu Kassim, Nur Sofiah; Abdullah, Asiah; Ariffin, Suhaidi; Zainal Abidin, Nurul Auni; Jamion, Nurul `Ain; Adenan, Nurul Hidayah; Ahmad Mazlan, Mu`adz (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
Pada 23 Ogos 2024, seramai 30 pelajar Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan serta 6 tenaga pengajar telah menyertai lawatan motivasi ke Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kampus Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Program yang dinamakan **Chemistry Redemption** ini bertujuan merangsang motivasi pelajar untuk mencapai kecemerlangan akademik, selain memberi suntikan semangat agar mereka lebih berkeyakinan meneruskan sesi pembelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Objektif lain program ini adalah untuk memberikan pendedahan kepada suasana pembelajaran di universiti, serta membantu pelajar membuat persediaan awal bagi menghadapi Peperiksaan Semester Program Matrikulasi (PSPM). Pelajar tiba di UiTM pada jam 8:15 pagi dan memulakan program dengan nyanyian lagu Negaraku dan UiTM Dihatiku pada jam 8:30 pagi. Seterusnya, ucapan disampaikan oleh Ketua Program Pengajian Kolej Matrikulasi, diikuti dengan penyampaian cenderamata kepada wakil KMNS pada jam 8:45 pagi.