Perubahan maksud kosa kata berdasarkan konteks ayat (siri 1) / Dr. Siang Lay Choo - Choo, Siang Lay (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
Dalam artikel ini, mari kita belajar 3 kosa kata yang boleh membawa maksud yang berbeza jika kosa-kata tersebut digunakan dalam konteks ayat yang berlainan iaitu 会 (huì), 在(zài) dan 做(zuò).