Kepentingan ilmu untuk menjadi pelabur bijak / Mustafa Kamal Mat and Saflina Azis - Mat, Mustafa Kamal; Azis, Saflina (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2024)
Seiring dengan perkembangan ekonomi global dengan pelbagai pilihan pelaburan yang tersedia, pelabur yang bijak memerlukan pemahaman yang mendalam tentang konsep-konsep kewangan, analisis pasaran, dan strategi pelaburan. Kepentingan ilmu dalam pelaburan tidak boleh dipandang remeh, kerana ia mampu membantu individu membuat keputusan yang tepat, di samping dapat mengurangkan risiko kerugian. Berikut merupakan enam sebab mengapa perlunya ilmu untuk menjadi pelabur bijak.