Program Innocreative Youth Day 6.0: 21 Jun 2024 / Dr. Sutina Junos - Junos, Sutina (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2024)
Pada 21 Jun 2024, Fakulti Pengurusan dan Perniagaan UiTM Kampus Rembau telah menganjurkan program Innocreative Youth Day 6.0 di Dewan Biduanda. Program ini adalah berkaitan dengan subjek MGT315. Program ini dilaksanakan sebagai sebahagian pemarkahan pelajar di dalam aspek penilaian berterusan kursus iaitu sebanyak 30% daripada markah keseluruhan. Program ini diadakan dengan objektif untuk: a) Mempraktikkan kemahiran dan teknik pemikiran kreatif yang dipelajari dikalangan para pelajar. b) Menggalakkan para pelajar berfikir secara inovatif dengan menghasilkan produk yang mempunyai nilai-nilai inovasi, unik dan memberi manfaat kepada komuniti. c) Dapat menggalakkan budaya pelajar yang berfikiran kehadapan dan menerapkan pemikiran kreatif dan inovasi didalam setiap aspek pelajaran, pekerjaan dan juga kehidupan. d) Menerapkan aspek kerjasama di dalam kumpulan (teamwork) dan nilai-nilai kompetensi yang perlu ada didalam diri seorang pelajar yang kreatif dan berinovasi. e) Dapat memberi peluang kepada para pelajar dalam membentangkan idea-idea kreatif dan berinovasi kepada penilai serta dapat membentuk keyakinan diri didalam diri pelajar apabila berhadapan dengan penilai.