FPP Student Outreach Programme 11 - 15 September 2023 / Dr Sutina Junos - Junos, Sutina (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2024)
FPP Student Outreach Programme merupakan Projek Kolaborasi Pengantarabangsaan UiTM Cawangan Negeri Sembilan (UiTMCNS) & Universitas Hasyim Asy’ari (UNHASY) anjuran Fakulti Pengurusan dan Perniagaan (FPP) UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau dengan kerjasama Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) Bahagian Hal Ehwal Pelajar (BHEP). Program ini telah dijalankan pada 11 hingga 15 September 2023, bertempat di Universitas Hasyim Asy’ari (UNHASY), Surabaya, Indonesia. Bersasarkan Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara (PSPTN) yang bertujuan untuk memartabatkan Institusi Pengajian Tinggi (IPT) tempatan ke arah bertaraf dunia, pihak UiTM telah pun melancarkan aspirasi UiTM iaitu Pelan Strategik UiTM 2025. Selaras dengan hasrat Kerajaan dan UiTM, pihak Jawatankuasa Perwakilan Kolej dengan kerjasama Fakulti Pengurusan Perniagaan & Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau telah merangka sebuah projek khas kolaborasi bersama dengan Universitas Hasyim Asy’Ari (UNHASY) Surabaya Indonesia yang bersifat global dan menyeluruh. Hasilnya bukan sahaja untuk pihak Universiti malah turut memberi platform kepada semua staf akademik serta para pelajar yang terlibat secara langsung atau tidak langsung menerusi penglibatan mereka dalam mana-mana inisiatif bersasar projek.