Projek rakaman suara peperiksaan akhir Julai 2024 / Marni Jamil - Jamil, Marni (Academy of Language Studies, 2024)
Encik Muhammad Aiman Abdul Halim dan Cik Marni Jamil, pensyarah dari Akademi Pengajian Bahasa, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP), telah diberi peluang untuk berkolaborasi dengan Bahagian Hal Ehwal Akademik UiTMCPP bagi merealisasikan projek rakaman suara arahan peperiksaan akhir daiam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris untuk memantapkan proses peperiksaan yang sedia ada. Projek ini merupakan satu penambahbaikan daripada kaedah sebelumnya yang mana arahan dibacakan secara langsung oteh ketua pengawas peperiksaan. Kaedah rakaman suara yang merupakan hasil buah fikiran dan inovasi oleh pihak Bahagian Hal Ehwal Akademik UiTMCPP ini buat julung kalinya digunapakai untuk arahan peperiksaan akhir Julai 2024 di UiTM Cawangan Pulau Pinang Kampus Permatang Pauh dan Kampus Bertam. Usaha ini bertujuan untuk memastikan arahan peperiksaan disampaikan dengan lebih seragam, lancar dan jelas di kedua-dua kampus.