Tindanan poligon sistem maklumat tanah / Othman Yunus - Yunus, Othman (1990)
Tindanan poligon merupakan salah satu daripada fungsi yang terdapat dalam Sistem Maklumat Tanah. Dengan maklumat yang diperolehi dari hasil tindanan poligon, berbagai keputusan dan perancangan dapat di buat dengan segera. Oleh itu, tujuan projek ini ialah untuk membentuk sebuah tindanan keatas poligon dan hasil tindanan tersebut dapat membantu pengguna dalam membuat keputusan di samping bertindak sebagai sistem maklumat. Perisian yang dibentuk dalam projek ini telah diujilari bagi menguji keberkesanannya di samping berbentuk "user friendly" bagi memudahkan pihak pengguna mengendalikannya.