Bengkel Basic Ai Design, 27 September 2021 / Mohd Paizal Usman - Usman, Mohd Paizal (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2021)
Pada 27 September 2021, PTAR Kampus Rembau menganjurkan latihan berbentuk kemahiran dalam penggunaan perisian Adobe® Illustrator iaitu Bengkel Basic Ai Design dan disampaikan oleh Encik AI-Hazriq Zainal Abidin, Pembantu Pustakawan PTAR. Program yang diadakan secara bersemuka itu melibatkan sekumpulan kecil kakitangan UiTM CNS Kampus Rembau dan telah diadakan di Makmal Komputer 1 PTAR dengan mematuhi SOP seperti yang disarankan oleh MKN & KKM. Program ini dilaksanakan bagi menyokong sasaran SDG ke-4: Pendidikan Berkualiti dan ia membantu dalam mencapai Pl ke-41 iaitu bilangan staf yang memenuhi jam latihan dan Pl ke-43 iaitu bilangan program yang menyokong kepada SDG.