Bengkel canva: Shortcuts & Features, 27 September 2021 / Mohd Paizal Usman - Usman, Mohd Paizal (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2021)
Pada 30 September 2021, PTAR Kampus Rembau telah menganjurkan Bengkel Canva®: Shortcuts & Features menerusi platform atas talian, Cisco Webex. Bengkel yang disampaikan oleh Encik Mohd Paizal Usman, Pembantu Pustakawan yang telah disertai oleh peserta dari UiTM seluruh Malaysia serta beberapa peserta luar. Bengkel yang berlangsung selama satujam itu memberi panduan dan tip-tip penggunaan perisian Canva®dalam rekaan grafik. Program ini dilaksanakan bagi menyokong sasaran SDG ke-4: Pendidikan Berkualiti dan ia membantu dalam mencapai Pl ke-10 iaitu bilangan program siaran langsung dan Pl ke-43 iaitu bilangan program yang menyokong kepada SDG.