Read@UiTM kuasai bahasa dengan membaca, 3 September 2021 / Mohd Paizal Usman - Usman, Mohd Paizal (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2021)
Pada 3 September 2021, PTAR Kampus Rembau menganjurkan sebuah lagi program di bawah segmen Read@UiTM iaitu webinar "Kuasai Bahasa Dengan Membaca~ Webinar yang disampaikan o/eh panel jemputan, Encik Mohd Faisal Md Noor, pensyarah di Fakulti Komunikasi & Pengajian Media itu membincangkan tentang kepentingan menguasai bahasa se/ain dari bahasa ibunda iaitu Bahasa Malaysia dalam menimba ilmu mahupun berkomunikasi. Perlaksanaan program ini merupakan inisiatif PTAR bagi mencapai dan memenuhi keperluan Pl ke-1 O Bilangan Program Siaran Langsung, Pl ke-1 Bilangan Program Read@UiTM & Pl ke-43 Bilangan Projek PTAR yang menyokong kepada 17 sasaran Sustainable Development Goals (SDG) iaitu SDG ke-4: Pendidikan Berkualiti.