Kejayaan perusahaan kereta nasional di Malaysia dari 1985 sehingga 1987 - Rahim, Hanizam; Yahya, Nor Izah; Samah, Sazali; Ab. Khalid, Khuzairi; Md. Yaasin, Abd. Rahman (1988)
Dalam Bab Satu diterangkan ruang lingkup projek kajian serta batasan-batasan kerja. Seterusnya dalam bab dua menerangkan sikap serta matlamat kerajaan menekan dasar perindustrian berat di Malaysia yang berasaskan kemajuan teknologi. Selain daripada itu dibincangkan juga struktur dan fungsi PROTON di dalam bab ketiga, dan prestasi kewangan dan general affairs dalam bab seterusnya. Dalam bab lima, enam menjelaskan proses pengeluaran Proton Saga dan konsep serta langkah-langkah di ambil dalam pemasaran yang didukungi oleh EON. Di dalam bab tujuh pula memperkatakan masalah-masalah serta cadangan atas masalah tadi. Bab seterusnya merupakan analisa kepada penyelidikan kami dengan melihat sejauhmana kejayaan yang dapat tercapai selama ini. Akhirnya sekali dalam bab sembilan ialah kesimpulan yang antara lain PR0T0N/E0N telah bersedia untuk memimpin negara menikmati faedah-faedah daripada proses perindustrian yang semakin pesat.