Rekaan dalaman pengaruhi psikologi pelanggan / Dr Wan Normila Mohamad ... [et al.]. - Mohamad, Wan Normila; Yaakob, Hafisah; Mohd Mahyideen, Jamilah; Mohamad Rusli, Nurhanani Aflizan (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Persaingan dalam industri makanan danminuman seperti restoran, kedai aiskrim, kafe dan lain-lain lebih tertumpu kepada lokasi, harga dan promosi. Namun begitu, ramai yang kurang menyedari akan kepentingan reka bentuk dalaman sebagai salah satu strategi persaingan. Reka bentuk dalaman memberi kesan kepada psikologi pelanggan, seterusnya mendorong mereka untuk membuat pesanan makanan dan minuman dan mempengaruhi tempoh keberadaan mereka di premis tersebut. Pilihan tempat duduk, cahaya, muzik dan seni bina, kesemuanya memainkan peranan dalam reka bentuk dalaman sesebuah perniagaan.