SyaQist peneraju cadar patchwork eksklusif / Nurhanani Aflizan Mohamad Rusli ... [et al.]. - Mohamad Rusli, Nurhanani Aflizan; Yaakob, Hafisah; Mohd Mahyideen, Jamilah; Mohamad, Wan Normila (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
SyaQist merupakan perniagaan berasaskan kain perca (patchwork) seperti cadar dan barangan keperluan rumah. Pengasas SyaQist ialah Puan Faizah Kamarudin dan suaminya, pada tahun 2013.Beliau berasal dari Pahang, berusia 41 tahunserta mempunyai empat orang cahaya mata. Dengan kecekalan dan kesungguhan dalam perniagaan, SyaQist telah berkembang dengan begitu baik di mana terdapat lebih 5000 ejen seluruh negara, tiga outletkendalian ejen dan satu warehouse (gudang). Kesemua ini dibangunkan untuk memberi pengguna pilihan cadar yang eksklusif, elegan dan selesa. Produk utama keluaran SyaQist ialah cadar pelbagai saiz katil dengan pelbagai pilihan corak. Cadar yang dikeluarkan adalah sesuai untuk kegunaan harian mahupun untukmajlis perkahwinan. Didatangkan dalam 3 saiz, iaitu “super king”, “super-queen” dan “super single”, produk SyaQist mampu menjadikan ruang bilik tidur nampak cantik dan elegan.