Program inisiatif pendapatan rakyat bersasar sebanyak RM 2.16 juta bantu basmi miskin tegar / Nur Intan Hasbullah - Hasbullah, Nur Intan (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Inspirasi EON kali ini membawakan seorang figura yang tidak asing lagi bagi warga UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Prof. Madya Dr. Siti Sara Ibrahim, yang merupakan Timbalan Rektor Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat & Alumni (PJIM & A). Sinonim dengan jawatan yang disandang, Prof. Madya Dr. Siti Sara merupakan seorang pensyarah dan juga penyelidik yang sangat aktif dalam penyelidikan terutama dalam bidang ekonomi. Selari dengan tema edisi kali ini iaitu “Sifar Kemiskinan dan Kelaparan”, sosok inspirasi ini dipilih berdasarkan keterlibatan beliau dalam projek Initiatif Pendapatan Rakyat - Basmi Miskin Tegar (IPR-BMT) yang telah menerima dana sebanyak RM 2.16 juta daripada Kementerian Ekonomi. Geran initiatif ini diberikan kepada UiTM bermula dari Oktober 2023 dan melibatkan beberapa kampus cawangan, antaranya UiTM Cawangan Selangor, Johor, Melaka dan juga Negeri Sembilan.