Kajian pasaran ke atas sikap pengguna terhadap pemilihan jenama-jenama ubat nyamuk lingkaran; tumpuan khas kepada Shelltox - Mat Janin, Sharida; Ali, Rozita; Salleh, Anita; Abdullah, Rosmawati; Ismail, Saniah (1984)
Ubat nyamuk lingkaran digunakan untuk mengelakkan dari gigitan nyamuk. Di Malaysia ubat nyamuk lingkaran yang pertama di pasaran ialah jenama Ikan Mas (Gold Fish). Jenama Sheltok kemudiannya dipasarkan oleh Syarikat Tiran Kimia Sdn. Bhd. Kini jenama Shelltox telah merebut 50% daripada jumlah pasaran ubat nyamuk lingkaran di semenanjung Malaysia.