Kemungkinan untuk mengadakan pasar seni di Kuching Sarawak - Ahmed, Kamaruddin; Abg. Ullie, Abg. Jamallidon; Hossen, Beraim; Arabi, Iskandar; Besar, Abdillah (1987)
Dengan adanya pemodenan dan kemajuan hidup, penduduk di negeri ini sedikit sebanyak telah mengenepikan seni budaya dan hasil-hasil kraftangan warisan bangsa. Dengan peningkatan taraf hidup dan pendidikan golongan generasi muda, pencinta-pencinta seni sering menyatakan kebimbangan mereka terhadap pupusnya seni di Sarawak.