Sejauh manakah keberkesanan Majlis Daerah Hulu Langat memberikan perkhidmatan kepada penduduk-penduduk di kawasan Bandar Baru Bangi / Nazaruddin Omar … [et al.] - Omar, Nazaruddin; Said, Rubbuan; Husin, Mohd. Arshad; Abd Hamid, Zulkifli; Hassan, Roslan (1989)
Kertas Projek ini disediakan adalah bertujuan untuk membuat beberapa kajian terhadap sejauh manakah keberkesanan Majlis Daerah Hulu Langat (MDHL) memberikan perkhidmatan kepada penduduk-penduduk di kawasan Bandar Baru Bangi. berharap akan Menerusi penyelidikan dapat memberikan ini gambaran penyelidik tentang sejauhmana keberkesanan dan masalah yang dihadapi oleh Majlis ini dalam memberikan perkhidmatan kepada penduduk penduduk Bandar Baru Bangi. Mula-mula sekali penyelidik menghuraikan mengenai. latarbelakang sejarah penubuhan Bandar Baru Bangi serta perancangan pembangunan bandar tersebut. Huraian-huraian ini terkandung di dalam Bab I, II dan III. Seterusnya di dalam Bab IV pula dihuraikan mengenai perkhidmatan yang diberikan oleh MDHL kepada penduduk yang melibatkan dua perkara penting iaitu di segi pentadbiran dan perkhidmatan.