Kajian strategi pemasaran barang-barang keluaran Besta Distributions Sendirian Berhad - Daud, Abdul Rais; Mohd, Zulkifli; Abdullah, Abdul Rahim; Ahmad, Mahad; Mohamad Isa, Zayadi; Mahmud, Rosli (1985)
BESTA Distributors Sdn. Bhd. ditubuhkan pada 12 Oktober 1982. Ia telah mula bergiat cergas dalam tahun 1985. Walau bagaimanapun. strategi pemasarannya telah diubah suai pada pertengahan tahun 1985. Semenjak dari itu ia telah menjalankan kembali strategi pemasarannya dengan cara yang baru dan berkesan. Di Malaysia, makanan perasa ini mempunyai permintaan yang tinggi. Ia adalah merupakan bahan yang perlu untuk kebanyakan keluarga. Menyedari hakikat ini, BESTA telah mengedar dan memasarkan berbagai jenis makanan perasa itu. BESTA mendapatkan bekalan barangan-barangan ini daripada pengusaha-pengusaha Bumiputera yang menjadi pelanggan Bank Pembangunan Malaysia Berhad (BPMB).