Suatu fenomena visual, sebuah apresiasi / Izaddin Matrahah - Matrahah, Izaddin (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2016)
Bagi merealisasikan suatu bentuk penulisan tentang seorang insan yang digelar Tan Sri P.Ramlee merupakan suatu penghormatan bagi diri saya dan setiap individu yang amat meminati beliau. P. Ramlee merupakan seorang insan seni agung di mana kerjaya seninya berlangsung selama 26 tahun dari tahun 1947 hinggalah beliau menghembuskan nafas terakhir beliau pada 1973.