Seni visual dan teori kesusteraan islam (takmilah): penilaian keperluan penyelidikan / Ishak Ramli ... [et al.] - Ramli, Ishak; Amin, Rahman; Amin, Ponirin; Tohid, Mohd Suhaimi (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2016)
Kertas kerja ini bertujuan untuk menilai keperluan penyelidikan terhadap skop seni visual dan ‘Teori Takmilah’ yang digunakan dalam kesusateraan Islam di Malaysia. Objektif utama perbincangan adalah berkisar tentang kaitan di antara kesusateraan dan seni visual serta relevannya ‘Teori Takmilah’ diaplikasikan dalam seni visual.