Seni graffiti: satu garis panduan dalam menghasilkan seni awam di Malaysia / Muh Sarip Abd Rahman - Abd Rahman, Muh Sarip (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2016)
Street art adalah satu cabang public art di mana public art ini merupakan factor yang kuat dalam perkembangan urban art. Street art menurut Ion (2006) ialah apa-apa sahaja bentuk seni yang dihasilkan dalam ruang seperti di dinding, di jalanan ataupun lorong-lorong maka itu adalah Street Art.