Kolokium Komunikasi Islam 2024 peringkat zon selatan / Suhaila Sharil ... [et al.]. - Sharil, Suhaila; Ayub, Mohamad Shafiei; Pauzi, Nasif Sidque; Hussin, Muhammad Noor (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Pada 22 Jun 2024 (Sabtu) telah berlangsung Kolokium Komunikasi Islam 2024 Peringkat Zon Selatan bertempat di DK200 UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau. Seramai 241 orang pelajar yang terdiri dari 62 kumpulan telah membentangkan kertas kerja di 10 buah bilik siding selari TEC5 hingga TEC15. Acara dimulakan dengan Ucapan aluan oleh Ustazah Suhaila Sharil dan taklimat kepada 10 orang juri daripada Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media (FKPM) dan Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS) UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau. Antara juri yang mewakili Negeri Sembilan ialah Dr. Nursafra Mohd Zhaffar, Dr. Muhammad Hidayat Mahdi, Ustazah Ros Amira Ruslan, Ustazah Siti Nur Husna Abd Rahman, Cik Siti Nur Fadzilah Abdullah, Puan Suhaila Kamal, Encik Shahril Anuar Abdul Ghalim, Encik Ahmad Syakir Salman Salleh Abdul Latif, Encik Mohd Faisal Md Noor, dan Ustaz Muhammad Noor Hussin. Sebanyak 62 Kertas kerja Kolokium Komunikasi Islam telah dinilai bermula 17 Jun 2024 hingga 21 Jun 2024 oleh 20 orang Juri daripada UiTM Cawangan Melaka dan UiTM Cawangan Johor. Hasil kertas kerja tersebut dibentangkan di dalam Kolokium Komunikasi Islam 2024.